SALÁT S QUINOOU, OLIVAMI A RUKOLOU S MEDOVÝM DRESINKEM

Složení
* 300 g quinoy
* 600 g vody
* 50 g ořechů
* 50 g oliv bez pecky
* 100 g rukoly
* sůl
Na přípravu medového dresinku
* 100 ml olivového oleje Borges
* 1 PL hrubozrnné hořčice
* 1 PL medu

PRO 4 OSOBY

30 MINUT

Snadné

KROK ZA KROKEM
Quinou dobře umyjte a nechte okapat. Quinou vařte v osolené vodě na mírném ohni. Když se quinoa začne vařit, přikryjte pokličkou a snižte teplotu na minimum. Vařte asi 15 minut.Připravte medový dresink a přidejte do quinoy. Olivy nakrájejte na malé kostky. Ořechy nakrájejte na drobné kousky. Vše dobře promíchejte a na závěr přidejte rukolu.

Nutriční tipy
- Quinou je potřebné vícekrát umýt, abyste odstranili její lehce hořkou chuť.- Nejlepšího výsledku dosáhnete, pokud se budete řídit poměrem 2:1 a vařit na mírném ohni
- Quinoa je starodávné semínko pocházející z And. Je bohatá na živiny a považuje se za superpotravinu. Je vhodná pro celiaky a lidi intolerantní na lepek.
- Její použití je všestranné. Jídlu dodá barvu a texturu.


SOUVÍSEJÍCÍ RECEPTY
