Salát ze sýru, avokáda, vlašských ořechů a octa z jablečného cideru

Složení
* 1 tvrdší vokádo
* 100 g čerstvého sýru
* 100 g cherry rajčat
* 50 g vlašských ořechů
* 1 mango
* extra panenský olivový olej Borges
* ocet z jablečného cideru
* sůl
* pepř
* citronová šťáva

PRo 4 OSOBY

15 MINUT

JEDNODUCHÉ

KROK ZA KROKEM
Avokádo oloupejte, nakrájejte na malé kostičky a dejte do salátové mísy. Přidejte rajčata nakrájená na polovinu. Pokapejte trochou citronové šťávy. Nakrájejte sýr, rozdrťte ořechy a přidejte do salátu. Dochuťte octem z jablečného cideru, solí a čerstvě namletým pepřem.
Nutriční tipy
Avokádo po otevření rychle zčerná. Pokud vám nějaký kus zbyl, pokapejte ho citronovou šťávou. V Mexiku je zvykem přidat k otevřenému avokádu kámen, aby se zpomalil proces oxidace. Citron ho však udrží v pěkném zeleném stavu.

SOUVÍSEJÍCÍ RECEPTY
