SMAŽENÉ CUKETOVÉ TYČINKY SE SÝROVÝM DIPEM

Složení
* 2 cukety
* 100 g mouky
* 200 ml silně vychlazené perlivé vody
* sůl
* Borges Extra Mild olivový olej
Na sýrový dip:
* 100 ml smetany na vaření
* 50 g sýru ementál
* 50 g parmezánu
* sezam

2

30 minut

snadné

KROK ZA KROKEM
Cukety očistěte a nakrájejte na stejně velké tyčinky; osolte je. Připravte si „tempura“ těsto – smíchejte mouku s vychlazenou perlivou vodou. Struktura směsi by měla být mírně hustá a lepivá. Na pánvi rozpalte olivový olej Extra Mild. Cuketové tyčinky rovnoměrně obalte ve směsi a osmažte dozlatova. Osušte na papírovém ubrousku.Sýrový dip: V hrnci dejte vařit smetanu na vaření, jakmile začne vřít, přidejte ementál a parmezán. Počkejte, dokud se sýry nerozpustí. Hotovou směs přelijte do misky a posypte trochou sezamu.
Tyčinky podávejte na talíři, společně se sýrovým dipem.


SOUVÍSEJÍCÍ RECEPTY 
