Špagety all´Arrabbiata

Složení
* 500 g špaget
* 1 velká cibule
* 2 stroužky česneku
* 500 g zralých oloupaných rajčat
* 150 ml bílého vína
* 2 chilli papričky
* 8 ks sušených rajčat
* sůl
* extra panenský olivový olej Borges

PRO 4 OSOBY

30 MINUT

Snadné

KROK ZA KROKEM
Začněte s přípravou omáčky all’arrabiata. Ve velké pánvi na extra panenském olivovém oleji osmažte nakrájenou cibuli. Přidejte nakrájený česnek a chilli papričky. Nechte smažit asi 10 minut a dolijte bílé víno. Vařte asi 5 minut. Přidejte oloupaná rajčata bez měkkého vnitřku a vařte 30 minut, dokud se neodpaří nadbytečná voda. Špagety uvařte podle návodu na obalu a promíchejte s omáčkou. Ozdobte lístky čerstvé bazalky a sýrem pecorino nebo jiným sýrem podle vaší chuti.
Nutriční tipy
Když vaříte rajčata, přidejte nakrájená sušená rajčata (asi 8 kusů). Máme na mysli sušená rajčata, která se prodávají rehydratovaná, v oleji a s bylinkami. Výsledek vás překvapí!- Těstoviny odstavte dřív a nechte dojít v omáčce.
- Pokud do těstovin přidáte kousky grilovaných kuřecích prsou, nachystáte výborný oběd či večeři. Nemusíte však zůstat jen u masa, vyzkoušejte rybu nebo krevety.
- Nahraďte těstoviny uvařenou cizrnou. Cizrna all´arrabbiata je nezapomenutelná!


SOUVÍSEJÍCÍ RECEPTY
