Špenátovo-chřestové rizoto

Složení
- 200 g rýže
- 250 g chřestu
- 200 g čerstvého špenátu
- 500 ml rostlinného nápoje z lískových oříšků
- ½ cibule
- 1 stroužek česneku

4 osoby

20 min

Snadné

KROK ZA KROKEM
Rýži uvařte v zeleninovém vývaru nebo v osolené vodě.Nápoj z lískových oříšků přiveďte k varu, přidejte chřest a vařte ho doměkka. Následně přidejte špenát a vařte ještě několik minut. Dochuťte a přidejte špetku kmínu. Rozmixujte do krémové omáčky. Pokud je třeba, přidejte ještě trochu nápoje nebo maizeny. Záleží na vás, jakou hustotu omáčky chcete.
Na pánvi na troše extra panenského olivového oleje osmažte cibuli a česnek. Přidejte uvařenou rýži a vařte několik minut, aby se olej vsákl do rýže. Přidejte omáčku, promíchejte a vařte dalších pár minut.
Před podáváním posypte parmezánem.


SOUVÍSEJÍCÍ RECEPTY
