Studená rajčatová polévka

Složení
* 1 kg zralých rajčat
* 500 ml vody
* 100 g rozdrobeného chleba
* 100 ml olivového oleje Borges
* sůl
* pepř
Na přípravu mátového oleje:
* hrst čerstvé máty
* extra panenský olivový olej Borges

PRE 4 OSOBY

15 minut

Snadné

KROK ZA KROKEM
Mátu rozdrťte v extra panenském oleji a odložte. Rajčata umyjte a nakrájejte. Promíchejte s chlebem. Nejideálnější by bylo, nechat rajčata s chlebem odstát jeden den, aby se chutě dobře promíchaly. Rozmixujte a přidejte olivový olej, sůl a pepř. Propasírujte přes sítko, abyste se zbavili semínek a slupek. Odložte do chladničky a před podáváním pokapejte olivovým olejem s mátou.

SOUVÍSEJÍCÍ RECEPTY
