Těstovinový salát s řepným pestem a pomerančem

Složení
- 400 g těstovin penne
- 1 pomeranč
- 1 hlávkový salát
- 1 avokádo
- ½ citronu
- ½ červené cibule
- 200 g vařené červené řepy
- 40 g piniových oříšků
- 50 g parmezánu
- 50 ml Borges olivového oleje
- sůl
Na řepné pesto:




KROK ZA KROKEM
Pro přípravu pesta rozmixujte všechny ingredience.Odstraňte kůru z pomeranče a nakrájejte. Salát očistěte, osušte a nakrájejte. Avokádo oloupejte, nakrájejte na kostičky a pokapejte citronem. Cibuli nakrájejte na proužky.
Salát dejte do mísy, smíchejte s řepným pestem a pokapejte trochou olivového oleje.
Přidejte zbytek ingrediencí a na závěr přidejte pár měsíčků pomeranče.

Nutriční tipy
Saláty jsou nejrůznorodějším jídlem v kuchyni. Takže povolte uzdu představivosti! Namísto pomeranče si můžete zvolit jakékoliv ovoce, které vám bude sedět chuťově a kompozičně.
