Těstovinový salát s treskou, černými olivami, rajčetem a omáčkou Romesco

Složení
- 500 g těstovin Fusilli
- 300 g tresky bez soli
- 100 g černých oliv bez pecky
- 3 rajčata
- Borges extra panenský olivový olej
- sůl
- 1 pečené rajče
- 3 pečené stroužky česneku
- hrstka pečených lískových ořechů
- lžička mleté červené papriky
- trochu pálivé červené papriky
- dužina pečené papriky
- 1 topinku
- trochu octa
- 100 ml Borges panenského olivového oleje
- lžičku soli
Na omáčku Romesco:

Pro 6 osob

30 MINUT

STŘEDNĚ NÁROČNÉ

KROK ZA KROKEM
Rozdrobte syrovou tresku a odložte. Olivy nakrájejte na tenké proužky a odložte. Z hora do středu u každého rajčete vyřízněte křížek, vařte 30 sekund ve vařící vodě a opláchněte ve studené vodě. Oloupejte, odstraňte jadérka a nakrájejte na kostičky. Pro přípravu omáčky dejte rajče a stroužky česneku na plech s trochou oleje a pečte 20 minut v troubě rozehřáté na 180ºC. Všechny ingredience rozmixujte. Těstoviny uvařte podle návodu na obalu. Sceďte a dobře smíchejte s omáčkou. Přidejte rozdrobenou tresku, kostičky rajčat a nakrájené olivy.
Nutriční tipy
Pokud nemáte čas na přípravu omáčky Romesco, ochuťte salát octovým dresinkem.Salát je nejrůznorodějším jídlem, můžete si ho kombinovat, jak chcete. Pokud máte kuřecí prsa namísto tresky, nakrájejte je na kousky a přidejte do salátu, budou se velmi dobře hodit k zbytku ingrediencí. Pro oživení chuti můžete zkoušet různé druhy dresinků.


SOUVÍSEJÍCÍ RECEPTY
