Tradiční španělská bramborová tortilla – Tortilla de patatas

Složení
* 5 středně velkých brambor
* 1 středně velká bílá cibule
* 5 vajec
* 100 ml rostlinného nápoje (doporučujeme mandlový)
* Extra panenský olivový olej
* Sůl a pepř

4

25 minut

snadné

KROK ZA KROKEM
Cibuli a brambory nakrájejte na tenká kolečka, opékejte na pánvi v dostatku olivového oleje, tak, aby byly brambory i cibule pokryté olejem. Až budou hotové, vyjměte je z oleje a nechte okapat. V misce vyšlehejte vajíčka s rostlinným nápojem, solí a pepřem. Přidejte do misky i směs brambor a cibule, promíchejte.Dejte směs na pánev a opékejte z obou stran. Čas vaření závisí na tloušťce tortilly a velikosti pánve.
Po dovaření odstavte z ohně a nakrájejte.


SOUVÍSEJÍCÍ RECEPTY
