TUŇÁKOVÝ TATARÁK S RAJČATOVOU OMÁČKOU

Složení
- 400 g očištěného tuňáka
- ½ cibule
- kapary
- sójová omáčka
- 1 lžíce hrubozrnné hořčice
- špetka wasabi
- citrónová šťáva
- čerstvá pažitka
- vaječný žloutek
- extra panenský olivový olej Borges
- smažený sezam
- 500 g zralých rajčat
- 1 cibule
- 50 g chleba
- 50ml olivového oleje
- 100ml vody
- sůl
Na přípravu rajčatové omáčky:

PRO 4 OSOBY

90 minut

Snadné

KROK ZA KROKEM
Tuňáka, cibuli a kapary nakrájejte a dobře promíchejte. Ochuťte sójovou omáčkou, citrónovou šťávou, hořčicí, wasabi a extra panenským olivovým olejem. Všechno dobře promíchejte, zakryjte a nechte marinovat jednu hodinu. V hrnci na olivovém oleji smažte nakrájenou cibuli asi 10 minut. Přidejte nakrájený česnek a smažte ještě několik minut. Rajčata nastrouhejte, přidejte do hrnce a vařte dalších 10 minut. Zalijte vodou, dokořeňte a všechno rozmixujte do jemné omáčky. Sceďte přes sítko. Nakonec za stálého míchání přidejte olivový olej. Před podáváním přidejte vejce a posypte sezamem.

SOUVÍSEJÍCÍ RECEPTY 
