Veganské palačinky se špenátem, rozinkami a piniovými oříšky

Složení
- 400 ml rostlinného nápoje
- 200 g celozrnné mouky
- 1 lžíce Borges extra panenského olivového oleje
- 1 lžička kypřícího prášku
- 1 lžička soli
- 1 lžička cukru
- 100 g kešu namočených 5 hodin ve vodě
- 50 ml vody
- 20 g droždí
- 1 stroužek česneku
- 1 lžíce citronové šťávy
- špetka soli
- 1 kg čerstvého špenátu
- 25 g piniových ořechů
- 25 g rozinek
Na těsto:
Na krém z kešu ořechů:
Na náplň:

PRO 4 OSOBY

60 minut

STŘEDNĚ NÁROČNÉ

KROK ZA KROKEM
Pro přípravu krému sceďte kešu ořechy a rozmixujte se zbytkem surovin do hladka.Pro přípravu palačinek smíchejte v hluboké míse všechny ingredience, dokud nebude těsto tekuté bez hrudek. Nepřilnavou pánev vymažte olivovým olejem a rozehřejte. Naběračkou vylijte za lžíci těsta a rovnoměrně rozprostřete. Když bude těsto pevné, obraťte na druhou stranu. Hotové palačinky ukládejte na sebe.
Pro přípravu náplně omyjte a sceďte špenát. Na pánvi s troškou oleje osmahněte piniové oříšky a rozinky. Přidejte špenát a vařte, dokud se neodpaří všechna voda. Ochuťte solí a smíchejte s kešu krémem.
Naplňte palačinky nádivkou a podávejte.


SOUVÍSEJÍCÍ RECEPTY
