Veganské tacos s fazolemi a sladkými bramborami

Složení
* 1 střední cibule
* 2 malé sladké brambory
* 200 g vařených fazolí
* 8 středně velkých kukuřičných tortill
* Borges extra panenský olivový olej
na omáčku
* 2 velká rajčata
* 3 papriky jalapeño
* Šťáva z poloviny limetky
* 1 jarní cibule
* Čerstvý koriandr
* Špetka soli

4

35 minut

snadné

KROK ZA KROKEM
K těmto veganským tacos doporučujeme domácí pikantní omáčku jalapeños.Cibuli nakrájejte na tenké proužky a orestujte na troše olivového oleje. Sladké brambory nakrájejte na malé kostičky a vařte 25 minut. Fazole z konzervy důkladně propláchněte a přidejte ke sladkým bramborám, dochuťte solí, pepřem, a ještě chvilku povařte.
Tortilly zlehka opečte na pánvi.
Pro přípravu omáčky jalapeños - orestujte papričky s rajčaty na extra panenském olivovém oleji. Až uvidíte, že se slupka pomalu začíná oddělovat, odstavte je z ohně a slupku odstraňte, rozdrťte je v hmoždíři a přidejte limetkovou šťávu, jarní cibulku, koriandr a sůl.
Tortilly naplňte směsí fazolek a sladkých brambor a podávejte s omáčkou jalapeños.


SOUVÍSEJÍCÍ RECEPTY
