VEGETARIÁNSKÁ PIADINA S LILKEM A RAJČATY

Složení
Na těsto:
* 150 g mouky
* 150 g celozrnné mouky
* 60 g Borges extra panenského olivového oleje
* 150 ml vody
* ½ lžičky jedlé sody nebo prášku do pečiva
* lžička soli
Na náplň:
* 2 lilky
* 2 cukety
* 100 g tofu
* 100 g cherry rajčátek
* 100 g sušených rajčat
* pár listů čerstvé bazalky
* 50 g čerstvého špenátu
* Borges Classic olivový olej
* sůl
* pepř
Na tofu krém:
* 200 g tofu
* 100 ml Borges extra panenského olivového oleje
* 2 lžíce citronové šťávy
* 2 lžíce hořčice
* 1 lžička soli
* čerstvá pažitka

4

1 hodina

středne náročný

KROK ZA KROKEM
Smíchejte mouku s práškem do pečiva a solí. Po troškách lijte extra panenský olivový olej, dokud nevznikne hrudkovitá textura. Přidejte vodu a vyhněťte do hladkého těsta. Zakryjte vlhkou utěrkou nebo potravinovou fólií a nechejte půl hodiny odpočívat. Následně těsto rozdělte na malé kuličky, které rozválejte válečkem na tenko. Aby byla piadina kulatá, jako je autentická italská, můžete její tvar vyřezat s pomocí talíře. Rozválené piadiny skládejte na sebe, každou vždy posypejte vrstvou mouky, aby se k sobě navzájem nepřilepily.Pro smažení použijte pánev stejné velikosti, ideálně s nepřilnavým povrchem, abyste nemuseli použít olej. Na středním ohni piadiny opečte z obou stran a následně zakryjte utěrkou, aby neoschly.
Můžete je také upéct v troubě vyhřáté na 200 ºC: předehřejte plech, piadiny potřete trochou olivového oleje a pečte 3-4 minuty z každé strany.
Dále si připravte krém z tofu. Rozmixujte všechny přísady, s výjimkou pažitky, kterou do vzniklého krému přimíchejte nasekanou.
Náplň: lilky nakrájejte na proužky, osolte a nechejte minimálně půl hodiny okapat v cedníku, aby ztratily svou hořkost. Následně je propláchněte ve studené vodě a osušte čistou utěrkou. Opečte na pánvi s troškou extra panenského olivového oleje.
Cuketu nakrájejte na plátky a na troše oleje opečte na grilu nebo pánvi z obou stran. Nakrájejte cherry rajčátka a nasekejte sušená rajčata.
Teplé piadiny potřete krémem z tofu a naplňte zeleninou, sušenými a cherry rajčaty, čerstvým špenátem a lístky bazalky.


SOUVÍSEJÍCÍ RECEPTY
