Zapečené penne se třemi druhy sýra

Složení
* 400 g penne těstovin
* 1 stroužek česneku
* 100 g ementálu*
* 100 g sýru Gouda
* 50 ml smetany na vaření (nebo sušeného mléka)
* 50 g parmezánu
* Borges extra panenský olivový olej
* Sůl a pepř
*Můžete použít jakýkoli sýr, který se snadno rozpustí, od kvalitního čedaru až po polozralý kozí sýr.

4

30 minut

snadné

KROK ZA KROKEM
Zapečené těstoviny jsou skvělým jídlem v případě, že vám zbyly těstoviny z předešlého dne. Jednoduchou sýrovou omáčkou a zapečením je oživíte a připravíte z nich nové chutné jídlo! Pokud se vám tento recept líbí, vyzkoušejte i náš jednoduchý recept na zapékané těstoviny se zeleninou a krevetami.Penne uvařte ve vroucí osolené vodě podle pokynů na obalu. Troubu předehřejte na 200 °C.
Na pánvi na extra panenském olivovém oleji jemně orestujte česnek. Když se česnek začne zbarvovat, dejte jej stranou.
Goudu a ementál nastrouhejte, aby se snadněji roztavili. Spolu se smetanou je dejte na pánev a na mírném ohni rozpusťte. Přidejte sůl a pepř podle chuti (omáčku ochutnejte předtím, než ji osolíte - sýr je přirozeně slaný).
Těstoviny odstavte o minutu dříve, sceďte a přidejte na pánev, promíchejte s omáčkou.
Do zapékací mísy přidejte těstoviny se sýrovou omáčkou, posypte strouhaným parmezánem, orestovaným česnekem a zapečte, dokud se sýr nerozpustí.


SOUVÍSEJÍCÍ RECEPTY
