Zapékaný špenát

Složení
- 800 g čerstvého špenátu
- 50 g pšeničné mouky
- 50 ml Borges Extra panenského olivového oleje
- 400 ml ořechového nápoje
- 50 g strouhaného parmezánu
- ½ lžíce muškátového ořechu
- sůl a pepř

4 osoby

25 min

Snadné

KROK ZA KROKEM
Rozehřejte pánev s trochou olivového oleje. Přidejte špenát a na mírném ohni a za stálého míchání vařte asi 7 minut. Přidejte ořechový nápoj a mouku. Dobře promíchejte, aby se vám nevytvořily hrudky. Je důležité, aby se mouka s ostatními ingrediencemi dobře promíchala a vznikl tak krémový bešamel. Dochuťte muškátovým ořechem, solí a pepřem.Po uvaření vlijte směs do nádoby vhodné do trouby, posypte sýrem a pečte asi 5 minut při teplotě 180 °C. Sýr by se měl roztéct a získat zlatavou barvu.


SOUVÍSEJÍCÍ RECEPTY
