Zelená polévka z hrášku, artyčoků a chřestu

Složení
- 200 g hrášku
- 2 artyčoky
- 200 g zeleného chřestu
- 1 velký brambor
- extra panenský olivový olej Borges
- 1 sklenice rostlinného ořechového nápoje
- sůl
- pepř
- vinný ocet Aceto Balsamico di Modena

4 osoby

30 min

snadné

KROK ZA KROKEM
V dostatečném množství osolené vody uvařte hrášek, artyčoky a chřest. Sceďte.Na pánvi na troše extra panenského olivového oleje zeleninu osmahněte. Osolte a opepřete podle chuti.
Přidejte brambor nakrájený na kostičky a zalijte vodou nebo zeleninovým vývarem. Přidejte tolik vody, aby byla veškerá zelenina ponořená. Nechte vařit 15 minut a potom přidejte sklenici ořechového nápoje. Odstavte z ohně a rozmixujte. Pokud je třeba, přidejte ořechový nápoj, abyste dosáhli požadované hustoty.
Nakonec ozdobte trochou octa Aceto Balsamico di Modena. Můžete přidat osmažené artyčoky a kousky smažené šunky.


SOUVÍSEJÍCÍ RECEPTY 
