Zeleninová frittata

Složení
* 100 g brokolice
* 100 g cukety
* 100 g mrkve
* 100 g žampionů
* 3 velká vejce
* 50 ml nápoje z lískových ořechů
* 1 cibule
* 1 stroužek česneku

4 osoby

45 min

Snadné

KROK ZA KROKEM
Na pánvi na troše extra panenského olivového oleje osmažte cibuli a česnek. Přidejte brokolici, mrkev, cuketu a nakonec žampiony. Smažte, dokud zelenina nebude „al dente“. Pokud je brokolice hodně tvrdá, před přidáním ji krátce povařte. Větvičky brokolice se snažte nerozdělovat.Na další pánvi rozehřejte trochu oleje. Přidejte rozmíchaná vejce a chvíli opékejte. Přidejte zeleninu, snižte plamen a vařte, dokud frittata nezhoustne.
Další možností, jak připravit frittatu, je upéct ji v troubě. Pokud se rozhodnete pro troubu, doporučujeme přidat trochu sýra. Pečte několik minut, aby sýr roztál.


SOUVÍSEJÍCÍ RECEPTY
