ZELENINOVÁ POLÉVKA S KUŘECÍM MASEM A TORTILLOU

Složení
* kuřecí maso nakrájené na kostky
* 1 cibule
* 2 stroužky česneku
* 2 velká a zralá rajčata
* 2 mrkve
* 1 celerová nať
* pepř a sůl
* olivový olej Borges
* trochu koňaku
* citrónová šťáva
* 1 lžička pálivé papriky
* 4 mexické kukuričné tortilly
* 4 vajíčka
* petržel

PRE 4 OSOBY

70 minut

STREDNE NÁROČNÉ

KROK ZA KROKEM
Kuřecí maso okořeňte a ochuťte olivovým olejem, citrónovou šťávou a trochou koňaku. Pečte při teplotě 200 ºC asi 30 minut. V hrnci osmahněte cibuli a česnek v dostatečném množství olivového oleje. Smažte na mírném ohni asi 10 minut. Přidejte mrkev nakrájenou na kostky, celer a nastrouhaná rajčata. Smažte dalších 15 minut. Přidejte upečené kuřecí maso a zalijte vodou. Vařte 20 minut. Okořeňte podle chuti. Zatímco se vaří polévka, tortillu nakrájejte na malé plátky a osmahněte na olivovém oleji dozlatova. Z vajíček si připravte španělskou tortillu. Vajíčka vyšlehejte, přidejte sůl a usmažte na pánvi. Nakrájejte na tenké plátky. Polévku posypte petrželí a kousky vajíčkové tortilly. Podávejte s křupavou mexickou tortillou.

SOUVÍSEJÍCÍ RECEPTY
