Zmrzlina z olivového oleje s balzámovým krémem

Složení
* 100 ml Borges extra panenského olivového oleje
* 500 ml plnotučného mléka
* 6 vaječných žloutků
* 125 g cukru
* 100 ml medu
* 20 g Borges krému na bázi balzamikového octa z Modeny

PRO 4 OSOBY

30 MINUT

Snadné

KROK ZA KROKEM
1. V míse vyšlehejte žloutky s cukrem.2. Mléko zahřejte na 45 ° C a přidejte žloutkovou směs. Míchejte nad ohněm do zhoustnutí.
3. Takto zahuštěnou směs odstavte, přilijte olej a promíchejte. Přidejte med a opět vše promíchejte.
4. Směs přesuňte do nové mísy a nechte vychladnout.
5. Krém po vychladnutí dejte zmrazit na minimálně 5 hodin. Každou hodinu krém promíchejte.
6. Před podáváním polijte balzámovým krémem Borges a špetkou cukru.


SOUVÍSEJÍCÍ RECEPTY
